Επισκευές - Service

Υπηρεσία εσωτερικού καθαρισμού φορητού υπολογιστή (Laptop)Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, οι φορητοί υπολογιστές ανεξαρτήτως μοντέλου ανεβάζουν θερμοκρασίες με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία ή ακόμα και την μερική αποκόλληση των chip από την μητρική πλακέτα. 
 
Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί τα laptop έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν τη σκόνη στο εσωτερικό μέρος του ψύκτρας και να εμποδίζουν τη ροή αέρα ώστε να ψύχονται επαρκώς τα ευαίσθητα μέρη του φορητού υπολογιστή. 
 
Η πείρα μας στις επισκευές φορητών υπολογιστών συνιστά προληπτικό έλεγχο και εσωτερικό καθαρισμό για αποφυγή μελλοντικών σοβαρών βλαβών που ενδέχεται να παρουσιαστούν.
 
Πως καταλαβαίνω ότι ο φορητός υπολογιστής θέλει εσωτερικό καθαρισμό:
 
•  Υπερβολική θερμοκρασία στο κάτω και στο πάνω μέρος του φορητού.
•  Το Laptop σβήνει ξαφνικά από μόνο του.
•  Ο ανεμιστήρας δουλεύει συνεχώς σε πλήρη ισχύ.
•  Εκνευριστικοί ήχοι από τον ανεμιστήρα.
•  Η ροή αέρα στην έξοδο της ψύκτρας έχει μειωθεί αισθητά.
 
Τι περιλαμβάνει η υπηρεσία εσωτερικού καθαρισμού:
•  Έλεγχος θερμοκρασίας επεξεργαστή και μητρικής με πρόγραμμα και με ειδικό θερμόμετρο.
•  Αποσυναρμολόγηση του Laptop.
•  Καθαρισμός της ψύκτρας και όλων των διαδρομών ροής αέρα από σκόνες.
•  Αλλαγή του ανεμιστήρα εφόσον κριθεί απαραίτητο. (χρεώνετε εξτρά το κόστος του ανταλλακτικού)
•  Αλλαγή της θερμοαγώγιμης πάστας του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών.
•  Συναρμολόγηση του φορητού υπολογιστή.
•  Έλεγχος σωστής λειτουργίας.
•  Επανέλεγχος θερμοκρασίας επεξεργαστή και μητρικής σε συνθήκες πλήρης λειτουργίας.
•  Καθαρισμός οθόνης και ξεσκόνισμα πληκτρολογίου
 
Εμείς θα καθαρίσουμε το σύστημα εσωτερικά και θα αναβαθμίσουμε το σύστημα ψύξης έτσι ώστε να σας εγγυηθούμε την άριστη και δροσερή λειτουργία του αλλα και την μακροζωία του υπολογιστή σαs. 


 
 
 
Δίσκος SSD
Η καλύτερη αναβάθμιση που απογειώνει κάθε υπολογιστή!
Έχει έρθει η ώρα να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας. Θα μπορούσατε να προσθέσετε μνήμη, να αλλάξετε επεξεργαστή, ή να επιλέξετε μια κάρτα γραφικών. Ακόμα όμως κι αν δεν αλλάξετε τίποτα από αυτά, το να αγοράσετε ένα δίσκο τεχνολογίας SSD είναι μακράν η καλύτερη αναβάθμιση που μπορείτε να κάνετε στο σύστημά σας!
Καλώς ή κακώς, κανένας υπολογιστής δεν είναι διαχρονικός. Οι ανάγκες μας μεγαλώνουν. Τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε βγαίνουν σε νέες εκδόσεις, με αυξημένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, αλλά και με μεγαλύτερες απαιτήσεις.
Το πρόβλημα όμως είναι πως σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας έχει επέλθει ένας σχετικός κορεσμός. Πριν από χρόνια, όταν ο καλύτερος επεξεργαστής έτρεχε στα 200MHz, ένα χρόνο αργότερα έβγαιναν μοντέλα στα 400MHz, με θεωρητικά διπλάσιες επιδόσεις.
Σήμερα όμως, ακόμα κι αν επενδύσουμε αρκετά χρήματα για να πάρουμε έναν καλύτερο επεξεργαστή, η διαφορά στις επιδόσεις μπορεί να είναι της τάξης του 20 με 25%, και ίσως καν να μην είναι αισθητή σε καθημερινή χρήση. Οι μνήμες βρίσκονται στην ίδια κατηγορία ταχύτητας (DDR3)από το 2007!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να έχουμε δώσει δώσει χρήματα για μια αναβάθμιση, και τελικά ο υπολογιστής μας να έχει λίγο-πολύ την ίδια αίσθηση.
Υπάρχει όμως μια μεγάλη εξαίρεση, μία αναβάθμιση που είναι "εγγύηση".
Επενδύοντας σε ένα δίσκο SSD, ειδικά τώρα που οι τιμές τους έχουν πέσει δραματικά, θα δούμε άμεσα εξαιρετικά μεγάλη αλλαγή στον υπολογιστή μας, είτε πρόκειται για σταθερό, είτε για laptop, είτε τρέχει Windows είτε είναι Mac.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Σκληρός Δίσκος
Το μποτιλιάρισμα στους υπολογιστές.
Κάθε αλυσίδα είναι ισχυρή μόνο όσο ισχυρός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της.
Στους υπολογιστές, ο πιο αδύναμος κρίκος όσον αφορά την ταχύτητα και τις επιδόσεις είναι ο συμβατικός σκληρός δίσκος HDD.
Βλέπετε, όσο γρήγορο επεξεργαστή κι αν έχουμε, και όσο γρήγορη μνήμη, για να ξεκινήσει να τρέχει οποιοδήποτε πρόγραμμα, πρέπει πρώτα να μεταφερθεί από το σκληρό δίσκο στη μνήμη. Και αυτό ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα προγράμματα, είτε είναι τα Windows, είτε είναι ο Browser, είτε είναι το Office, ή ένα από τα νεότερα Games.
Υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένες εφαρμογές στους υπολογιστές, στους οποίους η μνήμη είναι 100.000 φορές πιο γρήγορη από το σκληρό δίσκο!
Γιατί συμβαίνει αυτό? Ο λόγος είναι πως ο δίσκος τύπου HDD διαθέτει κινητά μέρη: περιστρεφόμενους δίσκους στους οποίους αποθηκεύει τα δεδομένα, και κεφαλές που κινούνται για να γράψουν και να διαβάσουν τα αρχεία.
Λόγω τριβών και αντοχής των υλικών, οι ταχύτητες των σκληρών δίσκων HDD έχουν φτάσει λίγο πολύ στο μέγιστο όριο των επιδόσεών τους. Οι δίσκοι δεν μπορούν να περιστραφούν πιο γρήγορα από 10.000 στροφές ανά λεπτό, κι αυτό στα εξαιρετικά ακριβά μοντέλα. Ο μέσος δίσκος HDD, που είναι το πιθανότερο να έχετε στον υπολογιστή σας, λειτουργεί στις 7.200 στροφές ανά λεπτό, ή ακόμα και στις 5400, όπως ήταν και πέρσι, όπως ήταν και πριν πέντε, και πριν δέκα χρόνια.
Ουσιαστικά οι εταιρείες που φτιάχνουν σκληρούς δίσκους πλέον αυξάνουν μόνο τη χωρητικότητά τους (έχουμε φτάσει στα 4 Terrabytes σε ένα δίσκο), και ίσως να προσθέσουν μερικά megabytes μνήμης cache, που όμως τελικά δεν κάνουν και τη μεγαλύτερη διαφορά.
Γιατί λοιπόν δεν πετάμε εντελώς τους σκληρούς δίσκους, και να έχουμε μόνο μνήμη RAM στον υπολογιστή μας? Αφενός, η ίδια η τεχνολογία της μνήμης RAM δεν της επιτρέπει να διατηρεί τα δεδομένα όταν δεν έχει ρεύμα: Μόλις σβήσει ο υπολογιστής, ότι βρισκόταν στη RAM χάνεται οριστικά.
Αφετέρου, η μνήμη RAM είναι πολύ, πολύ, πολύ, πολύ ακριβότερη ανά gigabyte από έναν σκληρό δίσκο HDD. Ένας σκληρός δίσκος 4ων Terrabyte (4096 Gigabyte) κοστίζει 150 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα, μπορούμε να αγοράσουμε μόλις 16GB Ram, που δεν είναι αρκετά ούτε για μία μέση εγκατάσταση Windows, χωρίς προγράμματα.
Πώς διαφέρει ο SSD?

Οι σκληροί δίσκοι τύπου SSD είναι εντελώς διαφορετικής τεχνολογίας από τους συμβατικούς δίσκους HDD. Δεν έχουν κινητά μέρη, δεν έχουν περιστρεφόμενους δίσκους, δεν έχουν κεφαλές.
Ουσιαστικά στο εσωτερικό τους έχουν ένα τύπο μνήμης. Η μνήμη αυτή δεν είναι τόσο γρήγορη όσο η RAM – ουσιαστικά είναι συγγενική με τη μνήμη που χρησιμοποιούν τα φλασάκια USB. Είναι όμως πολύ, πολύ φθηνότερη, και επιπλέον μπορεί και διατηρεί όλα τα δεδομένα όταν κλείσει ο υπολογιστής.
Η έλλειψη κινητών μερών έχει σαν αποτέλεσμα ο χειρότερος και πιο αργός SSD να είναι ασύγκριτα καλύτερος από τον ακριβότερο και πιο γρήγορο δίσκο HDD των 10.000 στροφών ανά λεπτό. 
Σαν αποτέλεσμα, σε έναν υπολογιστή με δίσκο SSD, όλα γίνονται πιο γρήγορα! Τα Windows ξεκινούν πολύ πιο γρήγορα. Τα προγράμματα ανοίγουν σχεδόν ακαριαία. Τα αρχεία που αντιγράφονταν ή μεταφέρονταν με ταχύτητες 30-40-50MB/s ξαφνικά εκτοξεύονται στα 500MB/s ή και ακόμα περισσότερο! Στα παιχνίδια, τα level φορτώνουν γρηγορότερα, το ίδιο και τα saved games.
Αναβαθμίζοντας τον υπολογιστή σας με έναν δίσκο SSD, από τη μία στιγμή στην άλλη, θα έχετε την αίσθηση πως έχετε ένα νέο υπολογιστή, παρ' ότι θα έχετε ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή, την ίδια μνήμη, και την ίδια κάρτα γραφικών.
Όμως, τα πλεονεκτήματα του SSD δεν σταματούν εδώ. Λόγω του ότι δεν έχουν κινητά μέρη και τριβές, οι SSD έχουν σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους συμβατικούς HDD, και επίσης είναι απρόσβλητοι από κραδασμούς. Ένας SSD κατά 90% θα λειτουργεί καλά μετά από μια δεκαετία, ενώ μόλις το 20% των HDD επιβιώνει μετά τα δέκα χρόνια.
Επίσης, ο SSD καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και ζεσταίνεται πολύ λιγότερο από τον HDD. Αυτό σημαίνει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το laptop σας, αλλά και χαμηλότερη θερμοκρασία.
Τέλος, οι δίσκοι SSD είναι 100% αθόρυβοι. Πλέον ο μόνος ήχος που θα ακούγεται από τον υπολογιστή σας θα είναι αυτός του ανεμιστήρα, ο οποίος, ειδικά για τα laptop, λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας, θα λειτουργεί στις χαμηλές, αθόρυβες στροφές του.
Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα των SSD είναι πως, στη χρήση, δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από τους σκληρούς δίσκους. Οι φάκελοι, τα αρχεία, τα προγράμματα, είναι ακριβώς τα ίδια, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα απολύτως μειονέκτημα.
Επικοινωνήστεμαζί μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον καλύτερο SSD για τις ανάγκες σας, και εκτοξεύστε τις επιδόσεις ακόμα και ενός γερασμένου υπολογιστή, είτε πρόκειται για σταθερό, είτε για laptop ή Apple Mac.
Μάλιστα, όχι μόνο θα σας εγκαταστήσουμε το δίσκο στον υπολογιστή σας, αλλά θα μεταφέρουμε και όλη την εγκατάσταση των Windows, με όλα σας τα προγράμματα, ακριβώς όπως ήταν, χωρίς να χρειαστεί να γίνει format και επανεγκατάσταση!
 Αποστολή σε όλη την Ελλάδα
  σε 1-3 εργάσιμες μέρες
 τηλ. Παραγγελίες
 210 2911 668
 ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
 Με πιστωτική κάρτα

NEWSLETTER
Επικοινωνία
Διεύθυνση: Ναρκίσσου 1
Γαλάτσι, Αθήνα, Τ.Κ. 11146
Τηλ.: 210 2911668
E-mail: info@vgs.gr
© 2013 - 2018 vgs.gr -- Κατασκευη eshop by infocus